7 klasių mokinių matematikos ir lietuvių kalbos ir literatūros varžytuvės

Šių metų kovo 21 dieną matematikos mokytojos D. Margelienė, D. Domarkienė, K. Ablingienė  bei lietuvių kalbos ir literatūros mokytoja D. Svilaitė  pakvietė septintokus į varžytuves. Išmėginti jėgas, pademonstruoti dalykines žinias bei sumanumą susirinko ne tik „Ryto“ pagrindinės  mokyklos septintokai, bet ir svečiai iš akademiko  A. Jucio progimnazijos bei Senamiesčio pagrindinės mokyklos.

Mokiniai paruošė namų užduotį – prisistatymą. Komandoms teko parodyti ne tik puikias matematikos bei lietuvių k. ir literatūros žinias, bet ir rasti teisingus atsakymus į loginius klausimus. Komandų kapitonai varžėsi „Kapitonų kovose“.  Sirgaliai ne tik palaikė savo komandą, bet ir padėjo pelnyti papildomus taškus, kurdami  pasakojimus ar eilėraščius. Artėjant gražiausiai pavasario šventei – kūrė verbą iš geometrinių figūrų. Pertraukėlėse tarp užduočių klausėsi „Ryto“ pagrindinės mokyklos dešimtokės, „Dainų dainelės“ dalyvės,  Rasminos atliekamų dainų.

Visos komandos pasirodė šauniai. Mokinių smalsumas, žinios ir jaunatviška energija padėjo sėkmingai įveikti visas užduotis. Jos buvo apdovanotos padėkos raštais ir saldžiais prizais.