„Ryto“ pagrindinės mokyklos mokiniai įveikė tūkstančius žingsnių

Plungės „Ryto“ pagrindinė mokykla stiprina mokinių fizinę ir emocinę sveikatą įvairiausiais būdais. Tuo tikslu buvo parengtas ir Plungės rajono savivaldybės visuomenės sveikatos rėmimo specialiosios programos finansuojamas projektas „Įveikime kartu“, kurio pagrindinis tikslas– pėsčiomis apeiti Platelių ežerą  kartu su bendraklasiais, mokytojais, kitais mokyklos draugais.

„Ryto“ pagrindinės mokyklos bendruomenė džiaugiasi, kad po sudėtingo ir neįprasto laikotarpio – nuotolinio mokymo – pavyko atrasti būdą, kaip sutelkti mokinius bendrai įdomiai veiklai. Parengtas projektas „Įveikime kartu“ kvietė visus aktyviai leisti laiką išvykstant į Platelius. Čia mokiniai buvo kviečiami pėsčiomis, pasidalijus maršruto atkarpas,  apeiti Platelių ežerą.

Projekte dalyvavo 2–10 klasių mokiniai. Kiekviena klasė pėsčiomis žingsniavo pagal jiems priskirtą kelionės maršrutą. Mokiniai dalyvavo smagiame žaidime: kiekviena klasė gavo dalyvio kortelę, kurioje, naudodamasi išmaniosiomis programėlėmis, fiksavo nueitą atstumą, žingsnius, laiką ir įsimintinas akimirkas žingsniuojant. Keliaudami pėsčiomis, žinoma, patyrė ir smagių poilsio akimirkų. Kai kurios klasės po vaikštynių nepraleido progos dar ir sudalyvauti Žemaitijos nacionalinio parko rengiamuose edukaciniuose užsiėmimuose.

Džiugu, kad pavyko pasiekti projekto „Įveikime kartu“  tikslą – nužingsniuoti tūkstančius žingsnių. Per rugsėjo-spalio mėnesius, kada minėtasis projektas buvo įgyvendinamas, 597 „Ryto“ pagrindinės mokyklos mokiniai nuėjo apie 200 kilometrų, o tai yra net 8 kartai aplink Platelių ežerą! Klasės nužingsniavo 311 tūkst. 189 žingsnių.

Dalyviai buvo fiziškai aktyvūs, kvėpavo grynu oru, grožėjosi gamta, bendravo su klasės draugais – stiprino savo fizinę ir emocinę sveikatą. Projekto veiklos įamžintos klasių įspūdingomis rudenėjančios Platelių krašto gamtos nuotraukomis, kurios papuošė projekto plakatą, priminsiantį, kaip gera kartu siekti bendro tikslo.

Įgyvendindami projektą bendradarbiauta su Žemaitijos nacionalinio parko darbuotojais, Plungės rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuro specialistais.