Įdomi pamoka

Balandžio 17 d. mokykloje vyko savarankiško mokymosi diena. 4 a klasės mokiniai į lietuvių kalbos pamokas pasikvietė mokyklos bibliotekininkę Kristiną Vanskevičienę, kuri supažindino su šešėlių teatro meno galimybėmis. Ieškodami informacijos apie šešėlių teatrą sužinojo, kad norint sukurti šešėlių vaizdus ekrane, paprastai kartu su muzika ar pasakojimu reikia ir šviesos šaltinio, žmogaus kūno arba pagamintų figūrėlių (personažų valdymui) metamo šešėlio bei tuščio balto ekrano.

Pasižiūrėję keletą vaizdo įrašų ir išgirdę, pagal kokį scenarijų turės paruošti priemones, kibo į darbą. O pasiskirstę vaidmenimis, ruošėsi pasirodymui, nes parepetavę į svečius pasikvietė kaimynus antrokus, kuriems ir pademonstravo savo talentus.

Iš aplodismentų ketvirtokai suprato, kad svečiams šešėlinis teatras „Mamulė Mū laipioja po medžius“ patiko.

Po pasirodymo mokiniai dalijosi savo emocijomis. Sakė, kad nėra lengva valdyti personažus, reikia būti susikaupus ir sekti pasakojimą, taip pat reikia pasistengti ir skaitant scenarijų. Bet labiausiai džiaugėsi, kad galėjo visiškai laisvai atskleisti kūrybiškumą, taip parodydami savo aktorinius gebėjimus.

Dėkojame už integruotą pamoką bibliotekininkei!

Mokytoja Rasita Paulauskienė