Įsimintinos mados studijos „Ažūrė“ mokinių išvykos ir pasiekimai

Atėjus pavasariui, mokyklos mados studijos „Ažūrė“ mokiniai kartu su vadove – mokytoja Irena Platakiene savo kūrybines kolekcijas  pristatė net 2 miestuose.

Gegužės 12 dieną aštuoniolika 5–8 klasių  mokinių su 3  mados kolekcijų pasirodymais dalyvavo  Palangos Senosios gimnazijos organizuotoje „Jaunųjų dizainerių mados šventėje BANGA-23“, skirtoje  Palangos 770 metų jubiliejui paminėti. Po pasirodymų mokiniai apsilankė prie jūros, pasigrožėjo kurortiniu miestu, besiruošiančiu sezono atidarymui.

Gegužės 18 dieną laukė kelionė į Birštoną, kur vyko XVIII mados konkursas-festivalis „Avangardas  2023“. Tai tęstinis Birštono meno mokyklos projektas, vykdomas  nuo 2004 metų ir skirtas visiems, kurie domisi avangardine mada, menu, šokiu, grožiu ir kūryba. Į konkursą susirinko net 30 kolekcijų iš visos Lietuvos.  Sveikiname „Ažūrės“ mergaites su  laimėtomis pagrindinėmis nominacijomis tautiškumo (5–7 klasių) ir originalumo (7–8 klasių) kategorijose. Įsimintiną kelionę vainikavo ekskursija po Birštoną ir pasivažinėjimas rogučių atrakcione.

Dėkojame mokyklos administracijai už apmokėtą kelionę ir galimybę dalyvauti konkursuose.

Mokytoja Irena Platakienė