Mokyklos bibliotekos rudens renginiai

Pasitinkant žiemužę prisiminkime mokyklos bibliotekos – informacinio centro renginius, įvykusius rudenį.

Pavasarį pravesta knygelių gamybos edukacija „Knygos anatomija“ sulaukė didelio susidomėjimo, todėl buvo pakartota ir dabartiniams trečiokams rugsėjo mėnesį. Vaikai susipažino su pagrindinėmis knygos dalimis, žiūrėjo filmuką apie knygos gimimą ir patys darė sau užrašų knygutes.

Spalio mėnesį bibliotekininkės į biblioteką kvietė pirmokus. Susipažinę su bibliotekos taisyklėmis vaikai mielai sprendė kryžiažodį, pasakojo apie savo pirmuosius skaitymo patyrimus, stebėjosi pristatomų knygelių įvairove, o iškeliaudami dovanų gavo po knygų žymeklį, kuris padės keliauti skaitomų knygų puslapiais.

Lapkričio mėnesį 2-5 klasių mokiniai dalyvavo tradiciniuose Rudeniniuose skaitymuose, kurių tema šiais metais buvo – pasakos. Vaikai susipažino su žymiausių pasaulio pasakininkų kūryba ir darbais, smagiai dalyvavo viktorinoje „Vieną kartą“, bandydami atspėti pasakos pavadinimą,  ir sužinojo daug įdomių faktų apie pasakas.

Bibliotekoje – informaciniame centre nuolat veikia literatūrinės parodėlės, kurios primena vaikams rašytojų jubiliejus, pristato jų kūrybą, sudomina skaitymu. Labiausiai susidomėjimo sulaukusi literatūrinė paroda buvo apie švedų rašytoją  Astridą Lindgren, kurios 115 metų jubiliejus buvo švenčiamas lapkričio mėnesį.